Naša BIO suha mešanica Bister um je tekoča hrana za možgane, ki ne oteži oziroma utrudi vaše telo in vam pomaga vzdržati koncentracijo pri vašem delu. Poleg tega pa pomaga zaščititi telo pred vplivi stresa.

Sestavine mangokorenje in breskev vsebujejo veliko beta karotina, ki pomaga pri obnovi in zaščite celic ob stresu. Beta karotin je zelo pomemben za zdravje oči in dober vid, kar je ključno, če presedimo veliko časa pred računalnikom. Poleg tega vsebujejo tudi vitamine C, E, B1 in folno kislino, ki pomaga krepiti imunski sistem in ima pozitiven učinek na možgane in ožilje.

Banana daje hitro razpoložljivo energijo ter s kalijem, magnezijem in vitaminom B6 krepi mišice, živce in srce.

Grahove beljakovine so dobra hrana za možgane. Z železom pomagajo ohranjati lepo kožo, lase in zdrav imunski sistem.

Jabolko je pomembno, saj pomaga pri dobri prebavi. Vsebuje veliko vlaknin v obliki pektina in celuloze, kar pomaga črevesju ohraniti dobro floro. Poleg tega pa vsebuje vitamin C, ki pomaga pri izgradnji vezivnega tkiva in prevzemu železa v krvi.

Dodaten vir vitamina C in drugih vitaminov je acerola. Z njo dobimo močan antioksidant, ki pomaga preprečiti poškodbe celic ob stresu ter znižuje holesterol.

ajurvedski vedi kot najmočnejše zdravilo za možgane uporabljajo brahmi, ki vsebuje alkaloide, flavonide in saponine, ki pomagajo možganom pri učenju, koncentraciji in spominu.

Za drugo močno protivnetno sestavino uporabljajo kurkumo, ki krepi možgane in srce, umiri želodec in deluje kot antioksidant. Dokazano poveča tudi rastni faktor možganskih celic (navedi vir) ter zmanjšuje obloge na možganskih nevronih. Zaradi tega je dobra preventiva proti boleznim, kot sta Alzheimer in demenca.

Za dodatni pospešek vašim možganom je v mešanici prisotna matcha, ki vsebuje kofein in veliko vitaminov in mineralnih snovi.

Za lažje obvladovanje stresa smo dodali še OPC, prah iz grozdnih pešk, ki deluje kot močan antioksidant ter veže proste radikale, ki so posledica stresa in uničujejo naše celice. Pospešuje tudi izgradnjo kolagena za krepitev tkiv.

Za obvladovanje stresa vam pomaga tudi ashwagandha, ki znižuje raven stresnega hormona kortizola. Ashwagadha krepi um, sprošča telo in da dodatno energijo.
Cimet in ginseng pomagata krepiti imunski sistem, saj podpirata aktivnost črevesja in pospešita presnovo ter zmanjšujeta stres in utrujenost. 

ZAPRI
Add to cart