Regeneracija telesa po vadbi ali treningu je zelo pomembna. Raztezati moramo mišice, rehidrirati telo in poskrbeti, da vsa tkiva dobijo hrano. Proces regeneracije po vadbi poteka v glavnem v mišicah in v jetrih

Regeneracija telesa po vadbi ali treningu je zelo pomembna. Raztezati moramo mišice, rehidrirati telo in poskrbeti, da vsa tkiva dobijo hrano. Proces regeneracije po vadbi poteka v glavnem v mišicah in v jetrih. Za regeneracijo natrganih vlaken v mišicah po vadbi je pomembno, da telesu dodamo vitamine B12 in B5 ter poskrbimo, da se tvori kolagen ter zaščitimo mišice pred oksidativnimi procesi. Pomembni so tudi gradniki celic aminokisline oziroma beljakovine, ki lahko pripomorejo popraviti poškodovana vlakna. Poleg tega so aminokisline tudi sestavni del encimov, hormonov in protiteles.

Tako z beljakovinami poskrbimo za celo telo. Za hrano in energijo potrebujemo tudi ogljikove hidrate in nekaj nujnih mineralnih snovi. Mineralne snovi ob športu predvsem izgubljamo s potenjem. Mineralne snovi so del hormonov, lahko pripomorejo k regulaciji kontrakcij mišic, transportu kisika v tkiva, prevodnosti živcev in lahko sodelujejo pri ritmu srca in izgradnji kosti, zob, mišic in drugih tkiv. Najbolj nujne mineralne snovi, ki jih potrebujemo po treningu so magnezij, cink, in kalij. Magnezij lahko pripomore k ponovno razpoložljivi energiji, cink sodeluje pri presnovi beljakovin in je prisoten v več kot 200 encimih. Kalij je zelo pomemben za pravilno delovanje mišic.

Z našim Shake & Go smutijem Športnik Proteini, ponudite telesu naravno podporo, ki bo pripomogla k regeneraciji telesa po vadbi.

Glavna sestavina mešanice so grahove beljakovine, ki vsebujejo kar 21,1 g beljakovin na 100 g. 
Tudi raznolikost esencialnih in neesencialnih aminokislin je zelo velika. Grahove beljakovine vsebujejo vseh 8 esencialnih aminokislin, ki našemu telesu lahko pripomorejo kot gradniki. V visokih količinah vsebuje arginin, lizin, leocin, izoleocin in valin. Le ti so zelo pomembni za regeneracijo mišičnega tkiva po športni aktivnosti. Aminokislina arginin lahko pripomore k sproščanju rastnega hormona za povečanje mišične mase. Lizin lahko pripomore pri pretvorbi maščob v energijo. Leocin, izoleocin in valin lahko pripomorejo kot najpomembnejši gradniki za regeneracijo poškodb v mišičnem tkivu.
Poleg beljakovin so v grahovih beljakovinah prisotni tudi ogljikovi hidrati in prehranske vlaknine, ki lahko pripomorejo k občutku sitosti. Grahove beljakovine so veganske, brez glutena, hipoalergene in ne vsebujejo laktoze. Zato so primerne tudi za ljudi z alergijami.

Za hormonsko pripravo telesa na regeneracijo po aktivnosti lahko pripomore surov kakav, ki vsebuje veliko dobrih nenasičenih maščobnih kislin, deluje kot močan antioksidant in s tem lahko pripomore k zaščiti celic, krepitvi srca, prekrvavitvi tkiv in povečanju endorfinov in hormona sreče seratonina. Vsebuje tudi veliko mineralnih snovi, predvsem magnezij, kalcij in železo. S tem lahko pripomore k dobri presnovi, možganski aktivnosti, ter regeneraciji mišic in živcev. Kakav lahko pripomore k splošnemu dobremu počutju telesa po vadbi.

Datljni
v prahu so za regeneracijo zelo pomembni, saj vsebujejo aminokislino triptofan. Ta lahko pripomore pri spodbujanju tvorbe hormona menatonin, ki sprošča telo, umiri živce in lahko pripomore pri regeneraciji. Poleg tega vsebuje skoraj vse vitamine B in veliko mineralnih snovi, kot so kalij, magnezij, železo, fosfor, kalcij in natrij.

Banana lahko pripomore k hitro razpoložljivi energiji. Vsebuje kalij, magnezij in vitamin B6, ki lahko pripomorejo k hranilni oskrbi mišic, živcev in srca.

Malina vsebuje veliko dobrih prehranskih vlaknin za zdravo črevo. Poleg tega pa lahko pripomore k oskrbovanju našega telesa z mineralnimi snovmi, kot so kalij, kalcij, magnezij, mangan in železo ter vitamina B in C.

 

Pure4u

Salvus Pro d.o.o.
PE Ljubljanska 68
SI-1230 Domžale
info@pure4u.net

Unsere Produkte

Shake & Go Smoothie Focus
Shake & Go Smoothie Sport Proteins
Shake & Go Smoothie Balance
Shake & Go Smoothie Immunity
Shake & Go Smoothie Vitality
Shake & Go Smoothie Energy
Shake & Go Smoothie Anti-Stress
Shake & Go Smoothie Liquid youth
Mix & Freeze Ice Cream
Mix & Bake Energy Bars

Produktlinien

Shake & Go Smoothies
Mix & Freeze Ice Cream
Mix & Bake Energy Bars
Pakete
Geschenkpakete
Zubehör

Nützliche Links

Datenschutz
Geschäftsbedingungen
Über uns

E-News

Copyright © 2021 Pure4u. Vse pravice pridržane.