Obvladovanje stresa je zelo pomembno v današnjem času, ko smo vedno dosegljivi, pod velikimi pritiski in se od nas vedno več pričakuje. Pod eno streho moramo spraviti službo, družino, prosti čas, socialno življenje in kje naj potem ostane še čas za skrb za nas?

Obvladovanje stresa je zelo pomembno v današnjem času, ko smo vedno dosegljivi, pod velikimi pritiski in se od nas vedno več pričakuje. Pod eno streho moramo spraviti službo, družino, prosti čas, socialno življenje in kje naj potem ostane še čas za skrb za nas?
Za lažje obvladovanje stresa poleg svežega zraka in fizične aktivnosti pomagajo tudi nekatera živila in zelišča iz alternativne medicine.
V našem BIO Shake & Go smutiju Anti stres smo združili vse te sestavine v okusen in žameten napitek, ki vam bo lahko pomagal pri čustveni sprostitvi in ponovnem zagonu telesa in duha.
Privoščite si svoj “trenutek miru” s slastnim smutijem z okusom čokolade, banane in maline, ki vam bo ohladil živce in ponovno napolnil baterije.Za sproščanje in obvladovanje stresnih hormonov, predvsem kortizola, potrebuje naše telo za protiutež sprostitev seratonina. Ta hormon sreče za svojo produkcijo potrebuje vitamine B6 in B12, cink in magnezij. Za regulacijo fizičnih posledic stresa pa moramo telo preskrbeti še z omega 3 maščobnimi kislinami, kalijem, kalcijem in antioksidanti.Najbolj učinkovita sestavina iz prehrane za sproščanje seratonina je surov kakav, saj vsebuje skoraj vse učinkovine za tvorbo tega hormona sreče.
Surov kakav, ki vsebuje veliko dobrih nenasičenih maščobnih kislin, deluje kot močan antioksidant in s tem lahko pripomore k zaščiti celic, krepitvi srca, prekrvavitvi tkiv in povečanju endorfinov in hormona sreče seratonina. Vsebuje tudi veliko mineralnih snovi, predvsem magnezij, kalcij in železo. S tem lahko pripomore k dobri presnovi, možganski aktivnosti, ter regeneraciji mišic in živcev.
Pomembno pa je vedeti, da se učinek delovanja skoraj popolnoma izgubi ob mešanju kakava z mlečnimi beljakovinami, zato priporočam, da napitek zmešate z vodo ali rastlinskim mlekom.

Malina vsebuje veliko dobrih prehranskih vlaknin za zdravo črevo. Poleg tega pa lahko pripomore k oskrbovanju našega telesa z mineralnimi snovmi, kot so kalij, kalcij, magnezij, mangan in železo ter vitamina B in C.

Datljni v prahu so za regeneracijo zelo pomembni, saj vsebujejo aminokislino triptofan. Ta lahko pripomore pri spodbujanju tvorbe hormona menatonin, ki sprošča telo, umiri živce in lahko pripomore pri regeneraciji. Poleg tega vsebuje skoraj vse vitamine B in veliko mineralnih snovi, kot so kalij, magnezij, železo, fosfor, kalcij in natrij.

Banana lahko pripomore k hitro razpoložljivi energiji. Vsebuje kalij, magnezij in vitamin B6, ki lahko pripomorejo k hranilni oskrbi mišic, živcev in srca.

Grahove beljakovine v mešanici vsebujejo vseh 8 esencialnih aminokislin, ki lahko pomagajo našemu telesu kot gradniki. Ti so pomembni za regeneracijo tkiv in naravno tvorbo kolagena v telesu, pripomorejo pa lahko tudi k skrbi za krepitev mišic, lepo kožo in lase.

Ajurvedski prahi in superživila cimet, ginseng, ashwagandha in amalaki v prahu pa pomagajo pri uravnavanju hormonskega sistema.

Cimet dopolnjuje celotno mešanico, saj lahko pomaga podpirati delovanje črevesja, uravnava krvni sladkor in deluje kot antioksidant za zaščito celic v telesu.

Ginseng pomaga krepiti imunski sistem, pospešuje presnovo v telesu, zmanjšuje stres in utrujenost.

Če ste pod stresom, lahko ashwagandha pomaga znižati raven holesterola, krepi vaš um, izboljša spanec, sprošča in pridobi več energije za vsakodnevne izzive.

 

 

 

 

Pure4u

Salvus Pro d.o.o.
PE Ljubljanska 68
SI-1230 Domžale
info@pure4u.net

Unsere Produkte

Shake & Go Smoothie Focus
Shake & Go Smoothie Sport Proteins
Shake & Go Smoothie Balance
Shake & Go Smoothie Immunity
Shake & Go Smoothie Vitality
Shake & Go Smoothie Energy
Shake & Go Smoothie Anti-Stress
Shake & Go Smoothie Liquid youth
Mix & Freeze Ice Cream
Mix & Bake Energy Bars

Produktlinien

Shake & Go Smoothies
Mix & Freeze Ice Cream
Mix & Bake Energy Bars
Pakete
Geschenkpakete
Zubehör

Nützliche Links

Datenschutz
Geschäftsbedingungen
Über uns

E-News

Copyright © 2021 Pure4u. Vse pravice pridržane.