Pri delu v pisarni potrebujemo hrano za možgane, ki ne oteži ali utrudi naše telo in nam lahko pripomore vzdrževati koncentracijo. Energijske ploščice so narejene iz sestavin, ki lahko pripomorejo k postopnemu oddajanju sladkorja v kri in s tem dolgo časa vzdržujejo energijo. S tem hrustljavim in hitrim prigrizkom boste svojemu telesu ponudili naravno podporo za lažje miselno delo brez oteženosti telesa.

Ovseni kosmiči
vsebujejo veliko prehranskih vlaknin, ki lahko pripomorejo k uravnavanju prebave, kar je zelo pomembno predvsem takrat, ko veliko časa sedimo. Vitamina B1 in B6 lahko pripomoreta k mirnim in jeklenim živcem. Vsebujejo tudi veliko magnezija, fostorja, železa in cinka. Te mineralne snovi lahko pripomorejo k delovanju naših organskih procesov. Posebnost ovsenih kosmičev je prisotnost beta glukanov, ki lahko pripomorejo k pospeševanju rasti dobrih črevesnih bakterij in s tem lahko pripomorejo h krepitvi našega imunskega sistema.

Oluščena konopljina semena
vsebujejo veliko količino vitaminov B1 in B2, kar lahko pripomore h krepitvi in zaščiti živcev in daje splošno dobro počutje. Vitamin B2 je zelo pomemben, saj lahko pripomore pri podpori hormona kortizola pri zmanjševanju stresa. Vsebujejo tudi vse pomembne aminokisline, ki so gradniki za naše telo ter mineralne snovi kalcij, magnezij, železo in kalij, ki lahko pripomorejo pri regeneraciji tkiv. Za regeneracijo celic pa so pomembne še omega 3 in omega 6 esencialne maščobne kisline ter vitamin E. Te sestavine lahko pripomorejo h krepitvi imunskega sistema, okrepitvi dobrega počutja, spodbujanju vitalnosti in osredotočenosti misli.

Chia semena so v svoji sestavi zelo kompleksna in spadajo med super živila. Vsebujejo veliko beljakovin, ogljikovih hidratov in nenasičenih maščobnih kislin, kot so omega 3 in omega 6 maščobne kisline. Poleg B vitaminov vsebujejo veliko vitamina E in A, folno kislino in biotin, ki lahko pripomore do lepe, gladke kože, zdravih nohtov in sijočih las. Tudi mineralnih snovi ne manjka. Chia semena vsebujejo veliko kalcija, nekaj fosforja, kalija, cinka, bakra, železa in magnezija. Najbolj pomemben pa je selen, ki lahko pripomore k delovanju kot močan antioksidant in vezavi prostih radikalov ter ščitenju celic pred stresom.

Koščki orehov
pripomorejo k dobri strukturi in nekaj hrustljavega pod zobmi. Orehi lahko pripomorejo pri skrbi za krepko srce, pridobitvi energije za možganske celice, zniževanju slabega holesterola in ščitenju možganov z veliko vsebnostjo omega 3 in omega 6 maščobnih kislin. Že sami po sebi so mali obrok, saj vsebujejo amino kisline, maščobne kisline, mineralne snovi magnezij, cink, baker, železo, fosfor in kalij in tudi nekaj vitaminov.

Indijski oreščki vsebujejo veliko beljakovin. Največ vsebujejo aminokisline triptofan, ki v telesu sprošča seratonin, ki lahko pripomore k dobri volji. Indijski oreščki so bogati tudi z vitamini B, ki lahko olajšajo vzdrževati koncentracijo in lahko pripomorejo proti utrujenosti telesa. Mineralni snovi magnezij in fosfor lahko pripomoreta pri izgradnji zob, kosti, krepita živce, srce in mišice. Cink, železo in magnezij pa skupaj lahko pripomorejo h krepitvi imunskega sistema. Svojo sestavo indijski oreščki zaokrožijo še z vsebnostjo vitaminov E in K in velikokrat nenasičenih maščobnih kislin, ki jih naše telo esencialno potrebuje.

Ekspandiran amarant
je žitarica, ki ne vsebuje glutena, histaminov in holesterola. Zaradi tega je zelo primerna za alergike in ljudi z občutljivostjo na gluten. Amarant vsebuje zelo veliko beljakovin in v njih vse esencialne amino kisline. Poudariti je potrebno tudi prisotnost aminokisline lizin, ki je zelo pomembna za vegane, pri katerih velikokrat pride do pomanjkanja le te. Lizin lahko pripomore pri tvorbi elkarnitina, ki skrbi za presnovo maščob v energijo. Lahko pripomore k spodbujanju izgradnje kolagena, ki je pomemben za obnovo oziroma izgradnjo vezivnih tkiv. Amarant vsebuje tudi veliko mangana, kalcija, magnezija, cinka, železa in kalija. Ima tudi veliko vsebnost prehranskih vlaknin ter omega 3 in omega 6 maščobnih kislin, ki jih naše telo nujno potrebuje, samo pa jih ne more proizvesti. Za možgansko aktivnost je pomembna prisotnost vitaminov B, ki lahko pripomorejo ščititi živce in tvoriti živčne prenašalce.

Suhi koščki marelic
vsebujejo veliko vitamina A, ki lahko pripomore pri izgradnji kosti, k dobremu vidu, lepi koži in zdravi sluznici. Beta karoteni skrbijo kot antioksidant za zdrave celice. S skoraj vsemi vitamini B in vitaminom C ter nekaj mineralnimi snovmi marelice lahko pripomorejo k dobri volji, izvrstni prebavi, povečani zmožnosti koncentracije in lahko tudi pripomorejo pregnati utrujenost.

Mango
je po sestavi zelo podoben marelicam. 

Ajurvedski prah brahmi
vsebuje alkaloide, flavonoide in saponine, ki lahko pripomorejo k podpori možganskih funkcij predvsem pri učenju, koncentraciji in spominu ter lahko pripomorejo zaščititi možganske celice pred stresom.

Ploščice so hrustljava hrana za vaše možgane.

Pure4u

Salvus Pro d.o.o.
PE Ljubljanska 68
SI-1230 Domžale
info@pure4u.net

Unsere Produkte

Shake & Go Smoothie Focus
Shake & Go Smoothie Sport Proteins
Shake & Go Smoothie Balance
Shake & Go Smoothie Immunity
Shake & Go Smoothie Vitality
Shake & Go Smoothie Energy
Shake & Go Smoothie Anti-Stress
Shake & Go Smoothie Liquid youth
Mix & Freeze Ice Cream
Mix & Bake Energy Bars

Produktlinien

Shake & Go Smoothies
Mix & Freeze Ice Cream
Mix & Bake Energy Bars
Pakete
Geschenkpakete
Zubehör

Nützliche Links

Datenschutz
Geschäftsbedingungen
Über uns

E-News

Copyright © 2021 Pure4u. Vse pravice pridržane.