Zdrav prigrizek po treningu in snovi za boljšo regeneracijo.

Prehranski svetovalci priporočajo zaužitje goste hrane šele uro, do ure in pol po treningu. Ta naj bi za regeneracijo tkiv po treningu vsebovala ogljikove hidrate, veliko beljakovin in zadostno količino mineralnih snovi.

Zdrav prigrizek po treningu in snovi, ki lahko pripomorejo k lažji regeneraciji.

Prehranski svetovalci priporočajo zaužitje goste hrane šele uro, do ure in pol po treningu. Ta naj bi za regeneracijo tkiv po treningu vsebovala ogljikove hidrate, veliko beljakovin in zadostno količino mineralnih snovi.

Ovseni kosmiči v mešanici dajejo predvsem ogljikove hidrate, nekaj beljakovin in pomembne prehranske vlaknine. Vsebujejo tudi mineralne snovi kot so magnezij, fosfor, železo in cink, ter vitamine B1 in B6, ki lahko pripomorejo h krepitvi živcev. V ovsenih kosmičih najdemo tudi beta glukane, ki lahko pripomorejo k povečanju rasti črevesnih bakterij in s tem k dobri črevesni flori, kar lahko pripomore h krepitvi imunskega sistema.

Chia semena
spadajo med super živila. Vsebujejo kar 23% beljakovin, 40% ogljikovih hidratov in 38% maščob, predvsem pa nenašičenih maščob in omega 3 maščobne kisline. Poleg teh glavnih prehranskih vsebnosti vsebujejo še vitamine E, A in B, kot so niacin, tiamin, riboflavin in folno kislino. V chia semenih so prisotne tudi mineralne snovi, veliko kalcija, fosforja, kalija, nekaj cinka, bakra, železa in magnezija. Pomemben je tudi podatek, da vsebujejo biotin, ki lahko pripomore telesu pri pospešeni regeneraciji celic in s tem tudi skrbi za lepo kožo, nohte in lase. Vsebujejo tudi selen, ki lahko pripomore k delovanju kot močan antioksidant in tako veže proste radikale in s tem lahko pripomore k zaščiti celic pred oksidativnimi stresi.

Oluščena konopljina semena vsebujejo zelo veliko beljakovin oziroma vse esencialne aminokisline. So tudi bogata z omega 3 in omega 6 maščobnimi kislinami, ki lahko pripomorejo predvsem k regeneraciji celic. Pomembna je tudi vsebnost vitaminov B1, ki lahko pripomore h krepitvi in zaščiti živcev, B2, ki se imenuje triptofan in lahko pripomore k splošnemu dobremu počutju, saj lahko pripomore h povečanju tvorbe seratonina, hormona sreče. Seratonin lahko pripomore k podpori hormona kortizol, ki lahko pripomore zmanjševati stres. Konopljina semena vsebujejo tudi vitamin E, ki lahko pripomore pri regeneraciji mišic. Mineralne snovi, ki so prisotne v konopljinih semenih so predvsem kalcij, magnezij, železo in kalij. Vsebujejo tudi veliko prehranskih vlaknin, ki lahko pripomorejo skrbeti za zdravo črevesno floro. S tem lahko pripomorejo h krepitvi imunskega sistema, poskrbijo za dobro počutje, lahko pripomorejo k spodbujanju vitalnosti, osredotočenosti in regeneracijo mišic.

Surov kakav
pozitivno deluje na celotno telo, saj lahko pripomore h krepitvi srca, prekrvavitvi tkiv, delovanju kot močan antioksidant in s tem lahko pripomore k zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Lahko pripomore tudi na hormonski sistem, saj sprošča endorfine in hormon sreče seratonin, ki daje dodatno energijo, voljo in tudi dobro počutje. Kakav vsebuje tudi veliko mineralnih snovi, predvsem magnezij, kalcij in železo. Mineralne snovi lahko pripomorejo h krepitvi mišic in živcev, pospešitvi presnove, povečanju možganske aktivnost in skrbi za zdrave kosti in tkiva.

Kokosov čips ne daje ploščicam le izvrsten okus, temveč tudi lahko pripomore k hitro razpoložljivi energiji. Vsebuje ogljikove hidrate in nenasičene maščobne kisline. Kokos lahko pripomore k zaščiti srca, stimulaciji ščitnice in presnove, regeneraciji tkiv in dviganjem HDL holesterola, ki je pomemben za zniževanje slabega holesterola. Vsebuje tudi lavrinsko maščobno kislino, ki v telesu lahko pripomore k protibakterijskemu delovanju.

Bananin čips lahko pripomore k hitro razpoložljivi energiji, ter lahko s kalijem, magnezijem in vitaminom B6 pripomore k močnim mišicam, odzivnim živcem in zdravim srcem.

Sončnična semena vsebujejo veliko aminokislin, predvsem veliko triptofana, ki lahko pripomore k spodbujanju nastanka seratonina. Seratonin poskrbi za dobro voljo in izvrstno počutje. Poleg tega pa aminokisline lahko pripomorejo k zdravi rasti mišic in kot gradniki pri regeneraciji mišičnih tkiv. Sončnična semena spadajo med redka živila, ki vsebujejo predstopnjo vitamina D, ki lahko pripomore  pri tvorbi vitamina D v telesu. Vsebujejo še vitamine A, E in K ter celo vrsto vitaminov B, veliko nenasičenih maščobnih kislin in mineralne snovi, kot so železo, kalcij, kalij, magnezij, selen, cink in mangan. Te skupaj lahko pripomorejo k pospešeni prekrvavitvi tkiv in s tem boljšo regeneracijo, ter h krepitvi srca. Sončnična semena pa lahko pripomorejo k vplivu na hormonski sistem, saj vsebujejo fitoestrogene, ki lahko pripomorejo k uravnovanju le tega.

Datljni v prahu vsebujejo poleg sadnih sladkorjev tudi aminokisline. Ena izmed teh aminokislin je triptofan, ki lahko pripomore v telesu sprožiti tvorbo hormana melatonina. Ta lahko pripomore k pomirjanju živcev in skrbi za dober počitek. Datlji vsebujejo tudi provitamin A in skoraj vse vitamine B, ki lahko pripomorejo k regeneraciji živcev in dobri prevodnosti le teh. V daljevem sladkorju dobimo tudi mineralne snovi, kot so kalij, magnezij, železo, fosfor in kalcij.

Kvinoja, ki v prevodu pomeni »mati vseh žitaric«, je v naši mešanici prisotna v ekspandiranem stanju. Gre za psevdo žitarico in ni v sorodu z našimi žitaricami, zato je tukaj kar nekaj razlik. Kvinoja vsebuje veliko rastlinskih beljakovin, ki lahko pripomorejo k pokritju celo vseh esencialnih aminokislin, ki jih naše telo potrebuje. 100 g kvinoje vsebuje kar 14 g beljakovin. Bogata je tudi z minerali železa, magnezija, cinka in mangana, poleg tega pa vsebuje še visoko količino folne kisline. Kvinoja ima zelo nizek glikemični indeks. Sestavljajo jo kompleksni ogljikovi hidrati, ki lahko pripomorejo k počasnemu dviganju ravni sladkorja v krvi. S tem lahko pripomorejo k pridobitvi dolgoročne energije v našem telesu in preprečitvi sunkovitega padca sladkorja v krvi, kar občutimo kot utrujenost po hrani. Prehranske vlaknine so hrana za dobre črevesne bakterije in tako lahko pripomorejo h krepitvi imunskega sistema in črevesne flore.

Baobab lahko pripomore h krepitvi imunske odpornosti, dviganju razpoloženja, protivnetnemu delovanju, ter lahko pripomore h krepitvi jetr in srca. Vsebuje veliko prehranskih vlaknin in železa.

Himalajska sol je dodana kot elektrolit ter lahko pripomore k jačanju okusa kakava.

Pure4u

Salvus Pro d.o.o.
PE Ljubljanska 68
SI-1230 Domžale
info@pure4u.net

Unsere Produkte

Shake & Go Smoothie Focus
Shake & Go Smoothie Sport Proteins
Shake & Go Smoothie Balance
Shake & Go Smoothie Immunity
Shake & Go Smoothie Vitality
Shake & Go Smoothie Energy
Shake & Go Smoothie Anti-Stress
Shake & Go Smoothie Liquid youth
Mix & Freeze Ice Cream
Mix & Bake Energy Bars

Produktlinien

Shake & Go Smoothies
Mix & Freeze Ice Cream
Mix & Bake Energy Bars
Pakete
Geschenkpakete
Zubehör

Nützliche Links

Datenschutz
Geschäftsbedingungen
Über uns

E-News

Copyright © 2021 Pure4u. Vse pravice pridržane.

ZAPRI
Add to cart